وبلاگ

Adobe Indesign (ایندیزاین) چیست و چه کاربردهایی دارد؟

ایندیزاین
توسعه فردی

Adobe Indesign (ایندیزاین) چیست و چه کاربردهایی دارد؟

اگر تا به حال از نرم افزار ایندیزاین که یکی از نرم افزارهای زیر مجموعه شرکت ادوبی است استفاده نکرده باشید و می خواهید به تازگی با آن آشنا شوید ممکن است از خود بپرسید که “ایندیزاین چیست و چرا باید از آن استفاده کنم؟” یا “چه زمانی باید استفاده از ایندیزاین را در مقابل سایر نرم افزارهای گرافیکی مانند فتوشاپ و ایلاستریتور انتخاب نمایم؟”

در این مقاله در مورد این موضوع بحث خواهیم کرد که نرم افزار ادوبی ایندیزاین چیست و چه امکاناتی را برای ما ارائه می دهد، در چه پروژه هایی لازم است از ایندیزاین استفاده کنیم و چرا ایندیزاین یکی از بهترین نرم افزارهای ارائه شده از طرف شرکت ادوبی است؟

ایندیزاین

نرم‌افزار ایندیزاین (InDesign)

یکی از بهترین محصولات شرکت Adobe نرم‌افزار ایندیزاین است. InDesign یک نرم‌افزار طراحی استاندارد برای صنعت چاپ می‌باشد که مورد استفاده طراحان گرافیک برای طراحی‌های تبلیغاتی و انتشاراتی است و بیشتر برای طراحی بروشورها، کاتالوگ، روزنامه، مجلات، کارت ویزیت، کارت پستال، اسناد و رسانه‌های چاپی استفاده می‌شود. از نرم‌افزار ایندیزاین به تنهایی برای طراحی‌های گرافیکی و تصاویر به صورت حرفه‌ای نمی‌توان استفاده کرد ولی می‌توانید از ایندیزاین در کنار نرم‌افزارهای دیگر شرکت Adobe استفاده کنید. این نرم‌افزار به دلیل انعطاف بالایی که دارد این امکان را در اختیار شما قرار می‌دهد تا از فایل‌های متنی به راحتی در پروژه‌ها استفاده کنید.

کاربردهای نرم افزار ایندیزاین

ایندیزاین یکی از پرکاربرد‌ترین ابزار‌های نرم‌افزاری‌ است که در طراحی متون مختلف در زمینه صنعت چاپ و نشر رسانه‌های دیجیتال می‌توان از آن استفاده کرد. (طراحی در این نرم افزار شامل صفحه آرایی، ستون‌بندی، کادربندی، صفحه بندی و حروف نگاری می‌باشد)

این نرم‌افزار کاربردی به کاربران این فرصت و امکان را می‌دهد که به ساده‌ترین روش‌ ممکن صفحات حرفه‌ای را طراحی کرده و آن را به صورت چاپی یا آنلاین انتشار دهند. همچنین ایندیزاین در طراحی صفحاتی که ترکیبی از تصویر و متن هستند و یا نیاز به ویرایش و ایجاد افکت‌گذاری مختصر و ابتدایی دارند نیز کاربرد دارد.

  • روزنامه
  • کاتالوگ تبلیغاتی
  • حروف چینی
  • ستون بندی
  • کادر بندی
  • صفحه بندی

ایندیزاین

ایندیزاین چه امکاناتی دارد؟

وظیفه نرم‌افزار ایندیزاین کنار هم قرار دادن متون و علائم نگارشی در قالب صفحات است که شما می‌توانید با ابزارهای مهمی که برای طراحی صفحات، چارچوب بندهای مختلف متون برای صنعت چاپ و رسانه‌های دیجیتال در دسترس شما قرار گرفته با روش‌های ساده، صفحات حرفه‌ای خلق کنید تا بتوانید آن‌ها را به صورت آنلاین و چاپی منتشر کنید. نرم‌افزار ایندیزاین مناسب اسناد چندین صفحه‌ای و طرح‌های ترکیبی، از تصاویر و متن است. در این نرم‌افزار می‌توانید تصاویر را به صورت ابتدایی ویرایش کنید و روی تصاویر افکت ایجاد کنید و یا با ابزارهای که در اختیارتان قرار گرفته وکتورهای ساده خلق کنید. 

تاریخچه Adobe InDesign

ابتدا می‌خواهیم تاریخچه مختصری از این نرم‌افزار را برایتان شرح دهیم. در سال ۱۹۹۴ شرکت aldus  نرم‌افزاری را با عنوان page maker ارائه داد که به عنوان بخشی از Creative Suite در دسترس بود. پس از مدتی شرکت adobe  تمام سهام شرکت aldus  را خرید و با این شرکت ادغام شد.

در آن زمان این نرم‌افزار در بازارِ رقابت با نرم‌افزارهای دیگر شکست خورد،  و همین امر باعث میشد تا شرکت‌های مختلفی به adobe پیشنهاد دهند که سهام این شرکت را بخرند؛ اما شرکت adobe مخالفت می‌کرد و در همان زمان برای تولید نرم‌افزاری حرفه‌ای دست به ‌کار شد. که نهایتاً در سال ۲۰۰۰ پس از چندبار تغییر نام، نرم‌افزاری را با نام adobe indesign منتشر کرد.

ایندیزاین

نرم افزار WORD  بهتر است یا ایندیزاین؟

نرم افزار ورد یکی از معروف ترین و قدیمی ترین نرم افزار ویرایش و ادیت فایل های متنی است که از قدیم الایام برای صفحه آرایی و بستن مجلات و حتی کتاب ها از آن استفاده می شده است اما نرم افزار word  ایراداتی دارد که ما ترجیح می دهیم از ایندیزاین برای صفحه آرایی استافده کنیم که در زیر به آن اشاره می کنیم.

دلیل این است که برای کارهایی از قبیل :

صفحه بندی مجله و کتاب و … که شامل مواردی از قبیل نمودار و تصویر و … میباشد در صورتی که بخواهیم آن مجله یا کتاب را در خانه چاپ کنیم یا چاپ صنعتی انجام دهیم ، با استفاده از نرم افزار  ایندیزاین (Adobe InDesign CC)  کیفیت بالاتری به کار خود خواهیم داد و اینکار ساده تر انجام خواهد شد، زیرا امکانات بیشتری خواهیم داشت.

(در بسیاری از موارد مخصوصا در صنعت چاپ نرم افزار word  ضعیف عمل میکند.)

دلایل استفاده از  Adobe InDesign برای رسانه‌های جاپی:

  1. adobe could :

برخلاف سال‌های قبل که کاربر برای بروزرسانی نرم‌افزار باید هزینه‌های بالایی را متحمل میشد، حال با استفاده از  adobe could نه تنها می‌تواند از دیگر برنامه‌ ‌ها استفاده کند، بلکه اجازه‌ی دسترسی به dream weaver, bridge,  و premiere را با قیمت ماهیانه معقول‌ نیز دارد.

  1. راحتی در استفاده:

توانایی کپی از یک برنامه و چسباندن آن در برنامه دیگر بدون نیاز به صدور به عنوان EPS و یا یک فایل دیگر یکی دیگر از توانایی‌های این برنامه ‌محسوب می‌شود. شما همواره می‌توانید با استفاده از فشردن کلید‌های  Command/control+C و Command/Control + V  برای کپی کردن در تمام برنامه های ادوبی استفاده کنید.

  1. استاندارد بازار:

اکنون اکثر فروشگاه‌ها برای چاپ از نرم‌افزار ایندیزاین استفاده می‌کنند، به همین دلیل پیشنهاد می‌شود که با وجود برنامه‌های دیگر برای صفحه‌بندی از همین برنامه استفاده نمایید.

  1. برای چاپگرها ساخته شده است:

شما می توانید با استفاده از فتوشاپ یا ایلاستریتور طرح‌‌بندی صفحه‌  را انجام داده و ایندیزاین اجازه صدور یک فایل pdf متناسب با‌چا‌‌پگر فروشگاه مورد نظرتان را به شما میدهد.

  1. استفاده از فرمت pdf:

یکی از ابزار‌های بسیار مناسب و کاربردی در ایندیزاین توانایی صدور فایل pfd است، که کاربران ‌می‌توانند به صورت‌ پیش تنظیم شده آن را در برنامه دانلود کرده و به راحتی آن را به صورت آماده چاپ کنند.

 

فکر خود را اینجا بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

4 × 2 =