چرا باید فتوشاپ یاد بگیریم؟

فتوشاپ
توسعه فردی

چرا باید فتوشاپ یاد بگیریم؟

اگر از وبلاگ‌نویسی درآمد چندانی به دست نمی‌آورید یا سایر هزینه‌ها به شما اجازه نمی‌دهد، واقعا لازم نیست روی یک نرم‌افزار طراحی گرافیک فانتزی سرمایه‌گذاری کنید. گزینه‌های رایگانی که وجود دارند خیلی خوب هستند و یادگیری‌شان بسیار آسان است. به هر حال اگر قصد دارید از وبلاگتان کسب درآمد کنید یا از آن برای رونق کسب و کارتان استفاده کنید، فتوشاپ یک ابزار همه‌کاری وبلاگ‌نویسی است و استفاده از آن پشیمانتان نخواهد کرد.

یادگیری فتوشاپ یا هر محصول دیگر Adobe‌ زمان‌بر است. اگر اولین بار است که فتوشاپ را باز می‌کنید و نمی‌دانید چه کار باید بکنید، نگران نباشید. فتوشاپ برای من هم دشوار بود و یادگیری آن سالها طول کشید. من هنوز هم از ابزارهایی که فکر می‌کردم کار با آنها را بلدم، ترفندها و نکات جدید یاد می‌گیرم.

کاربردهای فتوشاپ | آموزش فتوشاپ

فتوشاپ کاربردهای گسترده‌ای دارد و از آن می‌توان برای اهداف گوناگون استفاده کرد. برخی از کاربردهای فتوشاپ عبارتند از:
• ویرایش تصاویر
• اصلاح کردن و بهبود رنگبندی تصاویر
• قرار دادن افکت بر روی تصاویر
• ترکیب تصاویر با یکدیگر
• طراحی بنر، کارت ویزیت، تراکت، لوگو، پوستر
• طراحی جلد نشریات
• تیتراژ فیلم

فتوشاپ

ویرایش عکس در فتوشاپ

ویرایش عکس مهم‌ترین کاربرد فتوشاپ است که افراد عادی و حرفه‌ای از آن استفاده می‌کنند. برای مثال آتلیه‌ها از فتوشاپ برای بهبود عکس‌های مشتریان خود استفاده می‌کنند و بعضا عکس ویرایش شده بسیار بهتر و جذاب‌تر از عکس عادی خواهد بود.ارتقای رنگ‌ها، برش تصویر، عوض کردن پس زمینه تصویر، رنگی کردن عکس سیاه و سفید، روتوش عکس، ترمیم عکس‌های قدیمی و حتی انجام کارهایی برای زیباتر کردن اعضای صورت، برخی از کارهایی هستند که می‌توان با فتوشاپ انجام داد.
 

نقاشی دیجیتال با فتوشاپ

بسیاری از نقاشی‌ها، جلدهای کتاب، کارتون‌ها و هنرهایی که به صورت آنلاین مشاهده می‌کنید؛ با نقاشی دیجیتال انجام می‌شوند. نقاشی دیجیتال را می‌توان به کمک فتوشاپ انجام داد و برای این کار به ماوس یا قلم نوری نیاز است. همچنین این امکان وجود دارد که در زمان رنگ آمیزی، رنگ‌های مختلف با یکدیگر ترکیب شوند تا رنگ‌های جدیدی پدید آیند. شما می‌توانید پس از آموزش فتوشاپ به این کار مشغول شوید، به ویژه اگر به نقاشی کردن هم علاقمند هستید.

ویرایش ویدیو

در فتوشاپ این امکان وجود دارد که رنگ‌های فیلم را درجه بندی کرده و فیلترهایی به آن اضافه کرد. البته در بیشتر مواقع تنها زمانی از فتوشاپ برای ویرایش ویدیو استفاده می‌کنند که نرم افزار دیگری در دسترس نباشد. ایجاد تغییرات و ادیت ویدیو را می‌توان به همان روشی که برای عکس استفاده می‌شود، انجام داد و همچنین می‌توان در نهایت فایل گیف ایجاد کرد.

کاربرد فتوشاپ برای معماری

معماران برای نشان دادن طرح‌های خود می‌توانند از فتوشاپ استفاده کرده و به این ترتیب ایده‌های خود را ارائه دهند. شیت بندی و پست پروداکشن از مهم‌ترین کاربردهای فتوشاپ برای معماران است. پست پروداکشن این امکان را فراهم می‌کند که کار نورپردازی و نسبت دادن جنس و مصالح مورد نظر به طرح انجام شود. به علاوه برای ارائه طرح در قالب شیت‌های طراحی، امکان ایجاد پس زمینه‌های دلخواه برای چیدمان‌های مختلف نقشه‌ها و عکس‌ها توسط کاربر وجود دارد.
فتوشاپ
 

اگر بتوانید قدم اول در یادگیری فوتوشاپ را به درستی بردارید، در ادامه راه می‌توانید مفاهیم جدی و حرفه‌ای را سریع‌تر یاد گرفته و در دنیای فوتوشاپ غرق شوید.

1. در ابتدا مفاهیم اصلی طراحی گرافیکی را یاد بگیرید

یادگیری طراحی گرافیکی کار پیچیده‌ای نیست، اما به ممارست نیاز دارد. پس از یادگیری درست اصول اولیه است باید به سراغ مفاهیمی همچون طرازکردن، کنتراست، فضای منفی، ریتم و اصول دیگری بروید که ممکن است عدم توجه به آن‌ها خروجی کار شما را خراب کنند. اگر صادق باشیم باید به شما بگوییم رفتن به کلاس‌های آموزش فوتوشاپ باعث نمی‌شوند شما را یک طراح گرافیک حرفه‌ای کنید، در نتیجه پیشنهاد ما این است که آستین‌ها را بالا زده و خودتان اصول اساسی طراحی را یاد بگیرید. منابع آنلاین رایگان و پولی متعددی وجود دارند که تفاوت‌های ظریف موجود در طراحی‌ها را آموزش می‌دهند. دقت کنید در این مرحله شما احتیاجی ندارید تا از فوتوشاپ استفاده کنید. پیشنهاد ما این است که برای یادگیری این مفاهیم به سایت‌های hackdesign و  Canva Design School مراجعه کنید. این سایت‌ها با انگلیسی روان این اصول را به شما یاد می‌دهند.

2. تا حد امکان درباره Workspace در فوتوشاپ اطلاعات کسب کنید

ادوبی فضاهای کاری (workspaces) بسیاری در نرم‌افزار فوتوشاپ در اختیار شما قرار می‌دهد. هیچ مرجعی بهتر از خود آموزش‌های فوتوشاپ نمی‌تواند در زمینه کار با فضای کاری به شما کمک کند.

3. در هر روز فقط روی یک ابزار متمرکز شوید

پالت ابزارهای فوتوشاپ در سمت چپ باریک و طولانی است. اما ابزارهای پنهان بسیاری در آن قرار دارد که با کلیک کردن روی فلش کوچک نشان داده می‌شوند. در این پالت 65 ابزار برای انتخاب، برش، روتوش، نقاشی، رسم و…. وجود دارد. پیشنهاد ما این است که فرآیند یادگیری را با ابزاری آغاز کنید که پیش‌زمینه اولیه در ارتباط با آن دارید. همچنین در هر روز تنها کار کردن با یک ابزار را آزمایش کنید.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در ارتباط با ابزارها و دسترسی به منابع قدرتمند از عبارت‌هایی همچون “آموزش ابزارهای جادویی فوتوشاپ” به فارسی یا “tutorial magic wand tool Photoshop ” به انگلیسی استفاده کنید. Rich Tooltips در فوتوشاپ هم نقطه شروع خوبی است. اگر در هر روز تنها کار کردن با یک ابزار را یاد بگیرید با مشکل افزونگی اطلاعات روبرو نخواهید شد. همچنین به راحتی می‌توانید میانبرهای صفحه‌کلید مرتبط با ابزارها را به خاطر بسپارید.

فتوشاپ

4. تمرکز خود را روی ریزمهارت‌های فوتوشاپ معطوف کنید

ادوبی در وبلاگ این شرکت نوشته است: «ادوبی فوتوشاپ نرم‌افزار تخصصی عکاسان برای ویرایش تصاویر است. در این 21 سال عکاسان از این نرم‌افزار برای بازگویی یک داستان، تجسم‌سازی مناظر رویایی، بیان عقاید در قالب تصاویر و کارهای بصری مختلفی استفاده کرده‌اند.» اما از این موصوع اطلاع داشتید که امکان ویرایش فیلم در فوتوشاپ نیز وجود دارد؟ یا اطلاع داشتید که تایپوگرافی‌های فوق‌العاده‌ای را می‌توانید با آن ایجاد کنید؟ حتما می‌توانید یک ایمیل، خبرنامه‌ اچ‌تی‌ام‌ال یا تی‌شرت را با استفاده آن طراحی کنید. با یادگیری مهارت‌های مرتبط با مدل‌های سه بعدی، شما به راحتی می‌توانید فرصت‌های شغلی متعددی را بر حسب مهارت یا علاقه خود به دست آورید.

5. کارهای متخصصان عکاسی را دنبال کنید

ساده‌ترین راه برای یادگیری فوتوشاپ کمک گرفتن از یک متخصص است. در دنیای واقعی شما به سختی می‌توانید یک مربی حرفه‌ای را پیدا کنید، اما از مربیان مجازی نباید غافل شوید. در ابتدا باید مشخص کنید که دوست دارید در چه زمینه‌ای اطلاعات به دست آورده و در ادامه به جست‌جوی کارشناسان آنلاینی بپردازید که در آن حوزه‌ها متبحر هستند. به‌طور مثال اگر به‌دنبال یادگیری نقاشی دیجیتالی هستید باید به دنبال پیدا کردن هنرمندانی باشید که نقاشی دیجیتالی را آموزش می‌دهند. اگر نمی‌توانید با این افراد به‌طور مستقیم در ارتباط باشید از وبلاگ آن‌ها و آموزش‌هایی که در وبلاگ خود قرار داده‌اند استفاده کنید. وبلاگ جولیان کاست و راسل بران آموزش‌های خوبی دارند.

6. مهارت‌های خود را با انجام کارهای کوچک به چالش بکشید

شما می‌توانید یک ایده خوب را در ذهن تداعی کنید و از مهارت‌های فوتوشاپی که یاد گرفته‌اید برای خلق اثر هنری استفاده کنید. سایت‌هایی شبیه DesignCrowd می‌توانند به شما در این راه کمک کنند. قرار نیست شما در این مرحله یک پروژه تجاری یا رقابتی را ایجاد کنید. تنها این موضوع را بررسی کنید که آیا این توانایی را در خود می‌بینید که با چالش‌های بزرگ روبرو شوید. حذف پس‌زمینه از مجموعه‌ای از تصاویر، ترمیم یک عکس آسیب دیده برای شروع کار مناسب هستند. به عنوان یک فرد تازه‌کار ممکن است از کار خود زیاد راضی نباشید، اما ایرادی ندارد. این تنها شروع کار است. همچنین به دنبال فرصت‌های داوطلبانه مجازی باشید که وجود دارند. پلتفرم‌هایی همچون OnlineVolunteering.org و Creatives Without Borders در این زمینه راهگشا هستند.

7. یک چالش 30 روزه برای خود ترتیب دهید

چالش 30 روزه یک الگوی استاندارد است که در اغلب حوزه‌های فناوری پیشنهاد می‌شود. به‌علاوه این چالش بهتر از چند ماه یا یک سال است. پس از پایان یافتن دوره آموزشی 30 باید به جمع‌بندی نکاتی بپردازید که یاد گرفته‌اید؟ شما از طریق چالش‌های 30 روزه نیز می‌توانید فوتوشاپ را یاد بگیرید، منتها سایت‌هایی همچون Udemy یا 30-Day Bootcamp به راحتی در دسترس کاربران ایرانی قرار ندارند.پس با شرکت در دوره های آموزشی محتلف از جمله دوره مرکز آموزش انتخاب میتوانید به میزان یادگیری مدنظر خود برسید.

فکر خود را اینجا بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

13 + چهار =