HSE

آموزش HSE PLAN

مرکز آموزش مهارتی انتخاب
آخرین بروزرسانی اسفند 14, 1401
0 قبلاً ثبت نام کرده اید

درباره این دوره

آموزش HSE PLAN

HSE حرف اول كلمات Health ( بهداشت ) ، Safety ( ايمني ) و Environment ( محيط زيست ) است كه متولي و عهده دار كليه مسائل مربوط به بهداشت كار ، صنعتي و محيط ، ايمني و آتش نشاني و محيط زيست مي باشد . فلسفه HSE در صنعت ، درراستاي توسعه پايدار و کرامت انسان از طريق نگاهي سيستماتيک و مرتبط با عوامل مختلف بهداشت، ايمني و محيط زيست صنعت در زندگي انسان رشد و توسعه همه جانبه کشور اهميت ويژه اي را ايفا مي کند. اين فلسفه و نگرش، استراتژي به حداقل رساندن اثرات نا مطلوب صنعت بر محيط و افزايش اثرات مطلوب آنها با تأمين ايمني همه جانبه کليه کارکنان و همکاران سازمان، تجهيزات و تاسيسات، به صفر رساندن حوادث و آسيبها از طريق حذف شرايط نا ايمن و ارتقاء سلامت افراد، ايمني و محيط زيست در کليه سطوح سازمان و حفاظت از محيط زيست به عنوان سرمايه بشريت را دنبال مي کند. مقوله هاي بهداشت، ايمني و محيط زيست بطور جداگانه در طي سالهاي متمادي در صنعت مطرح بوده است، اما نگاه امروز نگاهي نو، سيستماتيک و همه جانبه تحت يک مديريت واحد ميباشد.

HSE

مزایای سامانه مدیریت ایمنی، بهداشت و محیط‌ زیست

•    ایجاد بستر مناسب برای بهبود بهره‌وری و تعالی سازمان
•    کاهش زیان‌های مستقیم و غیرمستقیم ناشی از حوادث
•    هدفمند نمودن فعالیت‌های مرتبط با مدیریت سامانه ایمنی، بهداشت و محیط‌زیست
•    ارزیابی مؤثر مخاطرات ایمنی، بهداشتی و محیط‌زیست
•    کاهش هزینه‌های مربوط به خسارات ایمنی، بهداشت و محیط‌زیست از قبیل خسارت ناشی از توقف کار، هزینه‌های درمان و ازکارافتادگی کارکنان و خسارات وارده به تجهیزات و دستگاه‌ها
•    شناخت کافی از عوامل بالقوه آسیب‌رسان در محیط کار
•    ایجاد ساختار مشخص برای مدیریت سامانه HSE و تعیین مسئولیت‌ها
•    هدفمند نمودن و یکپارچه کردن سامانه مدیریت بهداشت، ایمنی و محیط‌زیست.
•    ایجاد بستر مناسب برای بهبود مستمر سامانه مدیریت HSE در سازمان
•    شناخت قوانین و مقررات ایمنی و محیط کار
•    رعایت مسائل حفاظت و ایمنی محیط کار
•    ارزیابی مؤثر ریسک‌ها و کاهش آن‌ها به‌منظور کنترل حوادث
•    ایجاد انگیزه در کارکنان به‌واسطه تلاش برای ایجاد محیط کاری ایمن
•    ایجاد زمینه مناسب برای استفاده توانت فکری بالقوه کارکنان برای تقویت سامانه مدیریت HSE
•    فراهم کردن امکانات آموزشی مناسب و فرهنگ‌سازی درزمینهٔ های بهداشت، ایمنی و محیط‌زیست برای کلیه کارکنان سازمانی
•    کمک به اجرایی ساختن الزامات و طرح‌های موجود درزمینهٔ های بهداشت، ایمنی و محیط‌ زیست

تاریخچه پیدایش اچ اس ای از کجاست؟

تاریخچه پیدایش اچ اس ای به اکتبر سال 1974 میلادی بر میگردد، وظایف آن مسئولیت تشویق، تنظیم و اجرای بهداشت ایمنی حرفه ای در مشاغل کاری قرار داشت که زیر نظر یک سازمان دولتی در کشور انگلستان تصویب شد.

روند تکامل تاریخچه پیدایش اچ اس ای (HSE) با مفهوم کلی این اصطلاح در سال 1975 میلادی تصویب گردید که شامل اچ اس ای (HSE)، ارتباط با ایزو، سازمان های مرتبط با ایزو، نهادینه سازی آن در مناطق مختلف جهان از جمله اچ اس ای (HSE) در ایران، دانشگاه‌های مرتبط با رشته اچ اس ای (HSE) در ایران و تعریف رده های مرتبط با آن مثل امراض شغلی و آسیب شغلی، بهداشت شغلی، بهداشت عمومی، مدیریت ریسک، برگ اطلاعات ایمنی.

HSE

وظایف مدیر HSE چیست؟

از جمله مهم‌ترین وظایفی که از یک فرد در موقعیت شغلی کارشناس یا مدیر HSE انتظار می‌رود می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

ایجاد سیاست‌های ایمنی

مدیران ایمنی و سلامت، محیط کار را ارزیابی کرده و سیاست‌های مدیریت ایمنی را ایجاد می‌کنند که طبق آن وظایف همه کارکنان در قبال حفظ ایمنی در محیط کار تعریف می‌شود. این شامل ارزیابی ماهیت فعالیت‌های کاری، تعداد کارکنان و همچنین سیاست‌های موجود است. برای مثال یک مدیر HSE که در یک کارخانه تولیدی کار می‌کند ممکن است سیاستی ایجاد کند که طبق آن کارکنان باید موقعیت‌های دارای ریسک را که خود به‌تنهایی قادر به مقابله با آن‌ها نیستند، گزارش دهند. در یک سیاست مدیریت ایمنی مطلوب همچنین نحوه جبران خسارت و پرداخت بیمه ناشی از حوادث کار نیز پیش‌بینی شده است.

هدایت برنامه‌های آموزشی

برای اینکه در سطح سازمان آگاهی درباره ایمنی و سلامت بالا برود، مدیران HSE باید برنامه‌های آموزشی را برای پرسنل سازمان برگزار کنند. برای مثال مدیر HSE که در یک شرکت ساخت‌وساز کار می‌کند، باید به کارگران ساختمانی درباره خطرات احتمالی کار و نکاتی که باید برای حفظ ایمنی رعایت کنند، آموزش دهد.

بررسی حوادث محیط کار

باوجوداینکه مسئولیت اصلی مدیر HSE ارتقای ایمنی در محیط کار است، اما برخی حوادث در طول فرایندهای ارزیابی ریسک خود را نشان نمی‌دهند. برای مثال شرکتی را در نظر بگیرید که کارش نصب سیستم‌های تهویه هوا در محیط‌های اداری است. یکی از مشکلاتی که ممکن است در طول نصب به وجود بیاید، خطاهای الکتریکی پیشبینی‌نشده است. یک مدیر HSE چنین حوادثی را ارزیابی کرده و علل آن‌ها را بررسی می‌کند و اقدامات پیشگیرانه‌ای را برای جلوگیری از وقوع مجدد پیشنهاد می‌دهد. مدیران HSE همچنین از اینکه ابزارها و تجهیزات محیط کار از استانداردهای صنعتی و نکات ایمنی پیروی کرده و به‌درستی نصب شده‌اند اطمینان حاصل می‌کند.

آماده‌سازی گزارش‌ها

مدیران  HSE باید گزارش‌های ماهانه‌ای را آماده کرده و به مدیران ارشد ارائه کنند. یک گزارش HSE شامل نتایج بازبینی‌های روزانه محیط کار و نحوه پاسخگویی کارکنان به حوادث است. گزارش‌های HSE را می‌توان برای شناسایی نقاط ضعف در برنامه‌های مدیریت ایمنی تحلیل کرد.

یک دیدگاه بنویسید

820,000 تومان

سطح دوره
پیشرفته
مدت زمان دوره 12 ساعت
موضوع

دوره های مرتبط

آیا می خواهید برای همه فعالیت های عمده در محل ، اعلان دریافت کنید؟